Soveteppet, også kalt vektteppe, består av 2 deler. Den ene delen består av sydde små kvadrater som er fylt med glasskuler. Den andre delen er et mykt behagelig trekk som kan vaskes. På grunn av at soveteppet inneholder glasskuler har det en viss tyngde som gjør at det folder seg rundt kroppen din. Soveteppet føles da som om man bli klemt eller omfavnet. Soveteppet skal være ca 10 – 15 prosent av din vekt for best effekt. Soveteppet finnes i 3 forskjellige vektklasser.

Hvilke teppe passer for deg:
7 kg for de som veier mellom 60 og 80 kilo
9 kg for deg som veier mellom 80 og 100 kilo
11 kg for deg som veier mellom 100 og 120 kilo

Soveteppet tilbyr mer enn bare en klem eller omfavnelse.

Studier viser at vektteppe øker seratonin- og melatoninnivåene samt reduserer kortisolnivået. Dette gjør at man får en dypere og bedre søvn igjennom natten.

De som er litt eldre husker sikkert at det var vanlig å svøpe babyer, for å at urolige babyer skulle roe seg ned å falle i søvn. Svøping som fortsatt er vanlig i mange deler av verden går ut på å pakke babyen stramt inn i et teppe. Dette ga dem en trygghetsfølelse som gjorde at de roet seg ned og sov bedre og lengre. Soveteppet virker på noe av den samme måten. Når teppet legger seg tett inntil kroppen din føles det trygt og godt som noen omfavner deg.

Lukk meny
×

Handlekurv